2015. június 17., szerda

Csirkemell sült krumplival és zöldségekkel

Hozzávalók 2 személyre kétszeri kajának (kivéve ha nagy a fogyasztás):
- 1 darab csontos csirkemell kicsontozva
- 4 darab hagyma
- zöldségkeverék (nekem olaszos és francia különleges volt, mert az volt akcióban előtte, de szerintem akár a sima mexikói zöldségkeverékkel is finom; csak ebben volt karfiol, meg brokkoli meg ilyenek)
- 1 kg körüli krumpli 
- margarin, olaj
Mozsárban összetörtem és kevertem pár fűszert (koriander, chilli, sült csirke fűszer keverék, szárított bazsalikom, grill fűszerkeverék, és minden érdekes egyéb fűszer, amit itthon találtam), egy tálba öntöttem egy kevés olajat, hogy azért bőven belepje majd a husikat. Beleöntöttem a fűszerkeveréket, majd beleraktam a szeletekre vágott csirkemellet. (Ami nem sikerült jól, apróbb darabok lettek, azt is beleraktam, és kisütöttem. Olyan lett egy picit kinézetre mint a gyros. :P ) Hagytam egy kicsit, hogy beszívja magába a hús az ízeket. Addig meg lett pucolva a krumpli (ügyes segítőm volt ;) ), egy vízzel teli tálban várta hasábbá formázva a sütést. Serpenyőben margarint melegítettem (100 g körül, de ha kell, lehet több is, nem szoktam nézni), majd beledobáltam a hasábokat, és ha szép aranybarnára sült az egyik felük, megfordítottam őket. Egy másik serpenyőt (lehetőleg teflonosat) is feltettem a gázra, felforrósítottam, majd beleraktam egyesével az olajos csirkemell szeleteket. Ha mindegyik csirkemell kisült, a fűszeres olajba vagdaltam a megpucolt hagymákat(ha kell olaj még hozzá, bátran tegyünk), a zöldségkeveréket is beledobtam, majd az egészet beleöntve a serpenyőbe addig sütöttem, és kevergettem, ameddig meg nem puhult minden. De lehet akár gombát is így sütni.
Aránylag hamar megvan minden. Lehet nagyobb lánggal is sütni. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése